Новости

Театар

(Видео) Битолскиот народен театар поздравен со овации и бурен аплауз во Суботица

НУ Народен театар Битола е на гостување во Суботица на Desire Central Station festival.Фестивалот постои од 2009 год. и е меѓународен регионален фестивал на современиот театар.
Битолскиот театар гостува со две свои претстави : „Но(е)ва Македонија„’ по текст: Кокан Младеновиќ, Билјана Крајчевска и актерите, режија на Кокан Младеновиќ,.
Претставата се одржа синоќа на сцената на Суботичкиот народен театар и постигна невиден успех . Актерите беа испратени со бурен аплауз и овации
Вечер се прикажува и втората претстава која ќе се изведува 2 пати во 19.00 и 23.00 . „Доктор Фауст„ од Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерската екипа ,во режија на Андраш Урбан .И се очекува уште поголем успех.
НУ Народен театар Битола со својот квалитет и безвременска актерска игра ги потврдува своите квалитети и се докажува како лидер на нашите театарски простори.

GOLD
To Top