Новости

Театар

НУ народен театар Битола на гостување во Подгорица

Црногорскиот Народен театар од Подгорица  од 30 мај до 8 јуни е организтор на Фестивалот на националните театари, со намера да презентира актуелни најзначајни продукции од театарите од регионот. Првото издание на Фестивалот , во текот на девет дена ќе ги собере  театарите  од Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Србија, Словенија и Црна Гора. Фестивалот е од ревијален карактер.

НУ Народен театар Битола, пред публиката во Подгорица ќе настапи на 01. 06.2018 . со претставата „Коцкар„ од Ф.М.Достоевски во режија на Дејан Пројковски

Како што не известуваат од дирекцијата на овој Фестивалот, планираат секоја година на крајот на театарската сезона да го организираат Фестивалот , кој покрај од земјите од бившите југословенски простори , ќе учествуваат  и најзначајните театарски остварување од целиот регион.

GOLD
To Top