Новости

Театар

Утре премиера на театарската претстава „Пиреј“ во Прилеп

Утре со почеток од 20 часот на сцената на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински” премиерно ќе биде одиграна претставата “Пиреј” од Петре М. Андреевски. Режијата е на Љупчо Ѓоргиевски. Дел од актерската екипа се Марија Спиркоска Илиjеска, Александар Степанулески , Катерина Чакмакоска Клинческа, Зоран Иваноски, Игор Трпчески иМарјан Чакмакоски.

Музиката е на Димитар Андоновски, костимите ги изработи Андреј Ѓоргиевски, додека пак сценографијата е дело на Валентин Светозарев. Драматизацијата ја изработи Љупчо Ѓеоргиевски во соработка со драматургот Ивана Нелковска.
Претставата „Пиреј“ е од годишната програма за работа на НУЦК„Марко Цепенков“ – НТ „Војдан Чернодрински“, поддржана од Министерството за култура. Првата реприза е закажана за 28.04.2018 во 20.00 часот.

GOLD
To Top