Новости

Театар

Шесто издание на Битола Шекспир Фестивалот

Од 23 до 30 јуни во Битола ќе се одржи шестото издание на Битола Шекспир фестивал. Организаторите, Народен театар Битола велат дека ќе има импозантна  бројка гости и задоволни се од интересот кој бил пројавен за учество.

Фестивалот ќе го отвори Битолскиот театар со претставата „Јулие Цезар“.

       
23.06.2018 НУ Народен театар

Битола, Македонија

Јулие Цезар (RES PUBLICA ИЛИ COSA NOSTRA)

Режија: Златко Паковиќ

20.00 Народен театар Битола
24.06.2018 Театар ГАВЕЛА,

Загреб, Хрватска

РИЧАРД III

Режија: Александар Поповски

20.00 Народен театар Битола
25.06.2018 Унгарски театар, “Csiky Gergely”,

Темишвар, Романија

ШЕКСПИР СОНЕТ 66

Режија: Koкан Младеновиќ

20.00 Народен театар Битола
26.06.2018 Пунктарт,

Букурешт, Романија,

иХамлет

Режија: Катинка Драганеску

20.00 Народен театар Битола
26.06.2018 Teатар Верди,

Задар, Хрватска

ОТЕЛО- НЕЗАКОНИТА ЛИТУРГИЈА

Режија: Златко Паковиќ

22.00 Центар за култура Битола
27.06.2018 Театар за деца и младинци

Скопје, Македонија

Сонот на Вилијам

Режија:  Кренаре Невзати- Keри

19.00 Центар за култура Битола
27.06.2018 Академски Руски Драмски Театар М. Горки

Казакстан

РОМЕО И ЈУЛИЈА (НЕ ТРАГЕДИЈА)

Режија: Нурлан Асанбеков

20.00 Народен театар Битола
28.06.2018 Албански театар

Скопје, Македонија

МАКБЕТ

Режија: Диана Добрева

20.00

 

Народен театар Битола
28.06.2018 Theater of Eternal Values

International Ensemble Theatre

Шекспировите жени

Режија: Ерик Лорен

22.00 Центар за култура Битола
29.06.2018 Soyka and Cracow singers

Полска

CONCERT SHAKESPEARE A CAPPELLA

20.00 Народен театар Битола
29.06.2018 НУ Турски театар

Скопје, Македонија

КРАЛ ЛИР

Режија: Диего де Бреа

22.00 Центар за култура Битола
30.06.2018 Црногорски народен театар,

Подгорица, Црна Гора

ЗИМСКА БАЈКА

Режија:  Дино Мустафич

20.00 Народен театар Битола

БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ 2018

 

GOLD
To Top