Новости

Театар

Актерот Борис Чоревски добитник на наградата за животно дело на 55 -тиот МТФ ,,Војдан Чернодрински”

Актерот Борис Чоревски годинава е добитник на наградата за животно дело на 55 -тиот Мтф ,,Војдан Чернодрински” во Прилеп.

Јубилејното 55–то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ ќе се одржи од први до осми октомври во Прилеп. На свеченото отворање на фестивалот, идниот петок, наградите за животно дело ќе им бидат доделeни на актерите Емил Рубен и Борис Чоревски и на сценографот Крсте С. Џидров.

Евротип
Евротип
To Top