Новости

Театар

Вечерва премиера на најновото од битолскиот театар – модерната анти-бајка „Демони“

Во „Демони“ улогата на Катарина ја толкува актерката Илина Чоревска, улогата на Френк ја толкува актерот Огнен Дранговски, а на сцената под ротација во битолскиот театар ќе настапат и актерите Марија Стефанова и Здравко Стојмиров.

Претставата „Демони“ е интимна модерна анти-бајка за две двојки, навидум сосема различни но поврзани во несреќата, траумата, неможноста да љубат…Првата премиера во новата театарска сезона всушност е и прва изведба на „Демони“ на македонската театарска сцена, информираа од НУ Народен театар-Битола.

Делото на Ларс Норен „Демони“ за премиерната претстава на НУ Народен театар-Битола, превод од англиски на македонски јазик направи Снежана Плушковска, сценографијата ја подготви Валентин Светозарев, а костимите, Андреј Ѓоргиевски.

ДЕМОНИ
Ларс Норен
Превод од англиски: Снежана Крајчевска Плушковска
Режија: Васил Христов
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Андреј Ѓоргиевски
Играат
Катарина…….. ИЛИНА ЧОРЕВСКА
Фрeнк……… ОГНЕН ДРАНГОВСКИ
Јена……… МАРИЈА СТЕФАНОВСКА
Томас………ЗДРАВКО СТОЈМИРОВ
Инспициент: Димитар Михајловски
Суфлер: Мирјана Христовска
Тон- мајстор: Александар Димитровски
Светло-мајстор: Игор Мицевски

Евротип
SNBROKER
To Top