Новости

Театар

„Светулки”, прва постковид премиера во прилепскиот театар “Војдан Чернодрински”

Прилепскиот народен театар „Војдан Чернодрински” вчера ја изведе првата премиера од годинашнава програма. Станува збор за претставата „Светулки” од хрватската авторка Тена Штивичиќ. Индувидуалната потрага по животниот пат на поединци и современите прашања и предизвици кои ги има на тој пат, е тема која на свој препрознатлив начин во драмски текст го има обработено Тена Штивиќ, а режисерката Драгана Милошевски Попова со ансамблот на Народниот театар „Војдан Чернодрински„“ го презентира пред прилепската и македонската театарска публика. Претставата „Светулки“ е прва по ковид кризата и е близу или идентична на вашиот нашиот на човечкиот живот.

До крајот на годинава велат од прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ планираат уште две престави.. Започнуваат со Светулки и ќе завршат со Декамерон..

Евротип
SNBROKER
To Top