Новости

Направи сам

Храната е уметност – Најнови трендови за декорирање на трпезата

Храната најпрво ја вкусуваме со поглед, па затоа естетиката можеби ја игра најголемата улогав во поставувањето на трпезата.

Во последно време актуелни се изработките над дрвени даски кои носат посебна афтентичност. На инстаграм сретнавме токму ваква тема, па би ги споделиле со вас овие штосни и креативни идеи од кои можете да извлечете многу за наредниот пат кога ќе пречекате гости. Следејќи ги најновите трендови оваа кетеринг „служба“, ќе ви ја поттикне визијата за тоа како треба да изгледа нештото уште попримамливо и вкусно. Би напоменале дека денес е дозволено да мешате вкусови, слатко – солено, кисело – благо, овошјето во улога на декоративен т.н. аксесоар над целата таа декорација.

Погледнете и уживајте во храната што всушност е уметност и тоа со добар вкус.

Евротип
SNBROKER
To Top