Новости

Направи сам

Забава за цело семејство – Инспирција за игри и активности во кои ќе уживаат вашите деца

Често забораваме која всушност треба да ни биди главната и најрелевантна работа во животот. Во трка со времето, во брзање, доаѓа момент кога на децата како родители наместо да им го посветиме целото внимание, ние им ги даваме паметните телефони, таблети, компјутери и ги оставаме нив – современите дигитални дадилки да си ја завршат работата.

Но, дали тоа е нивна задача и дали изгледа грешиме со рангирањето на приоритетите?

Според педагозите, најважно на вашето дете му е вашето внимание, вашето :,, Браво одличен/а си! ” Да креираме љубов значи да сфатиме дека треба малку и да се потрудиме. Во продолжение, доколку конечно го најдете тоа малку време кое ќе одлучите да им го посветите на најмилите и најмлади членови во семејството, погледнете неколку идеи за активности и идеи во кои всушност може да учествува и да се забавува целото семејство.

П.С. „Не сум „дечар“!“ е само маска на мрзеливоста.

Евротип
SNBROKER
To Top