Новости

Останати

АМС ги додели спортските ваучери

Агенцијата за Млади и Спорт ги објави спортските ваучери за клубовите за претстојната 2021 година и иако се најавуваше дека ракометниот клуб Вардар нема да добие финансиски ваучер, сепак, тоа се случи.

РК Вардар има највисок ваучер од 19 милиони денари, или околу 310.000 евра. По него кај ракометните субјекти следат Еурофарм Пелистер и Металург со ваучер од по 17,5 милиони денари, или 285.000 евра.

Еве ја листата на ваучери на битолските спортски клубови:

-Ракометен клуб Еурофарм Пелистер – 17.500.000 денари
-Ракометен клуб Еурофарм Пелистер 2 – 6.300.000 денари
-Кошаркарски клуб Пелистер 6.200.000 денари
-Фудбалски клуб Пелистер – 5.250.000 денари
-Женски ракометен клуб – 1.800.000 денари
-Одбојкарски клуб Пелистер Волеј – 1.650.000 денари
-Женски фудбалски клуб Атлетико – 660.000 денари
-Женски фудбалски клуб – 500.000 денари
-Стрелачки куб РЕК Битола – 400.000 денари
-ССРИ Битола – 320.000 денари
-Кошаркарски клуб Хераклеја – 300.000 денари
-Велосипедски клуб 15 Мај Пелистер – 300.000 денари
-Гимнастички клуб Партизан – 260.000 денари
-Скијачки клуб Пелистер – 260.000 денари
-КБК Самурај – 230.000 денари
-Кугларски клуб Пелистер – 200.000 денари
-Атлетски клуб Олимп – 200.000 денари
-Боксерски клуб Пелистер – 175.000 денари
-Танц клун Степ Ап – 170.000 денари
-Танц клуб Спортакус – 170.000 денари
-Стрелачки клуб Пелистер – 120.000 денари
-Шаховски клуб 4-ти Ноември – 120.000 денари
-СК за слепи лица Дерманџиев – 100.000 денари
-КБК Енерџи – 100.000 денари
-АК Битола – 100.000 денари
-СК Вертикал – 80.000 денари
-Ракометен клуб Феникс АМС – 70.000 денари
-Будо центар Пелистер – 70.000 денари
-Пливачки клуб Југ – 70.000 денари
-ФК Кравари – 60.000 денари
-Велосипедски клуб Енерџи – 30.000 денари
-Шаховски клуб Стево Патако – 30.000 денари
-ФК Форца клуб – 20.000 денари

Евротип
Евротип
To Top