Новости

Спорт

Ангеловски задоволен од проширувањето на ростерите за ЕП 2020

Селекторот на нашата најдобра репрезентација, Игор Ангеловски, ја поздрави одлуката на УЕФА да има по 26 играчи во ростерот на претстојниот Евро-шампионат или тројца повеќе од претходните собири.
„Олеснување е промената со 26 фудбалери бидејќи ни дава три други опции за секој случај. Јас сум кажал дека фудбалерите што го обезбедија пласманот на Европското првенство имаат предност“, потенцираше Ангеловски.
Селекторите треба да го испратат конечниот список на фудбалери до 1 јуни.

GOLD
To Top