Новости

Останати

Потврден датумот и местото за борбата на Тајсон и Холифилд

Долго очекуваниот повратнички меч помеѓу Мајк Тајсон и Евандер Холифилд сепак ќе се одржи. Таа вест ја потврди Тајсон како би ги прекинал шпекулациите дека до борба сепак нема да дојде, односно дека преговорите пропаднале.
Тоа ќе биде трет меч на овие две боксерски икони. Холифилд победи во првиот меч во 1996. година, а година дена подоцна се случи еден од најпознатите моменти во историјата на спортот, кога Тајсон во еден момент му одгриза дел од увото на Холифилд и автоматски доби дисквалификација.
Иако и двајцата „дебело“ се влезени во шестата деценија од животот, боксерскиот свет бара меч на двајцата ривали кои ја одбележаа историјата на овој спорт.
Разговорите помеѓу двата табори околу повеќемилионската борба се водеа долго, а Тајсон потврди дека борбата во Мајами ќе се одржи на 29. мај.

Евротип
SNBROKER
To Top