Новости

Фудбал

ВИДЕО: Извадено телото од авионот на Сала

Раководителите на операцијата за пронаоѓање на Емилијано Сала и пилотот Дејвид Иботсон соопштија дека телото го пронашле пред два дена на дното на океанот околу островот Гернзи, е веќе извадено на површината.

Сепак, засега, властите не известуваат дали е фудбалерот на Кардиф или оној на пилотот на авионот. Тоа било испратено до Портланд, каде што ќе се извршат задолжителни процедури за идентификација на телото.

Поради лошите метеоролошки услови во Ла Манш, операцијата за отстранување на остатоците од авионот била прекината за непознат временски период.

Инспекторите веруваат дека ако остатоците од авионот се извлечат на површина, тие можат да ја идентификуваат причината за несреќата.

Делови од урнатиот авион беа пронајдени 21 милја од брегот на Гернзи, 67 метри под вода. Авионот кој го пренесуваше Емилијано Сала од Нант во Кардиф исчезна од радарот на 21 јануари, само неколку дена откако двата клуба потпишаа договор за трансфер на фудбалерот.

Операцијата во моментов се спроведува благодарение на средствата собрани од семејството на Емилијано Сала и еден куп фудбалски ѕвезди.

GOLD
To Top