Новости

Фудбал

Поешево го освои Купот на ОФС Битола

Фудбалскиот клуб Поешево е победник во финалето во Купот на ОФС Битола, која го победи домаќинот екипата на Кравари со 3-0 и потврди дека е најдобра екипа во натпреварувањата кои ги организира Општинскиот фудбалски сојуз во Битола.

Екипата на Пошево го освои и големиот пехар на ОФС Битола, плакета за спомен за учество во овој куп натпревар доби и вториот учесник, домаќинот екипата на Кравари, а плакети добија и судиите кои судеа ова финале.

GOLD
To Top