Новости

Фудбал

Просинечки не е повеќе селектор на Азербџејџан

Роберт Просинечки по три години ја напушти клупата на фудбалската репрезентација на Азербејџан, објави националниот сојуз на оваа земја.

Генералниот секретар на Фудбалскиот сојуз на Азербејџан, Елхан Мамадов, открил дека по состанокот кој хрватскиот тренер го имал со челниците на Сојузот било договорено дека тој нема да го продолжи договорот кој истекува во декемвр оваа година.

„Тој има некои други понуди, а имаше понуди и додека беше селектор на нашата репрезентација. Тој е добар човек, искусен стручњак и мислам дека нема да има проблеми да најде нов ангажман“, рекол Мамадов.

GOLD
To Top