Новости

Фудбал

Робен најави пензија: Признавам, крајот на кариерата е блиску

Холандскиот репрезентативец Арјен Робен размислува за крај на кариерата и покрај новиот договор кој го дои од Баерн Минхен. 33-годишниот холандски интернационалец во текот на кариерата не го штедеа повредите и тоа е главната причина за завршување на кариерата.

„Почнувам да мислам за периодот по завршувањето на кариерата и да се радувам за тоа што ми претстои. Признавам дека крајот е блиску, тоа е реалноста. Треба да ја доживуваш играта, ако сакаш долго време да играш на високо ниво. Не знам ќе дојде крајот на мојата кариера, но потоа би се вратил во татковината”, изјави Робен за „Кикер”.

Арјен Робен има договор со Баерн Минхен до летото 2018 година.

GOLD
To Top