Новости

Фудбал

Шокантна вест ни доаѓа од Уефа!

Европската куќа на фудбалот  пред малку излезе со ригорозна санкција за  Манчестер Сити поради сериозни прекршувања на УЕФА поради бројните финансиски прекршоци.. Како што објавија од УЕФА,  Сити ќе биде суспендиран на две сезони забрана за настап во Лигата на шампионите и неверојатна финансиска казна од 30 милиони евра!  Многу години наназад малиите клубови се жалеа дека УЕФА тренира строгост само врз нив. Ова е прв случај во Европа, фудбалски гигант  да добие ваква казна!

Се очекува жалба од страна на Англинскиот шампион во наредните неколку дена.

GOLD
To Top