Новости

Фудбал

ЖФК „Топ гол“ од Битола се засили со две интернационалки од Босна и Херцеговина

На денешната прес конферанција Женскиот Фудбалски клуб „Топ гол“ Битола ги претстави своите нови засилувања кои се ангажираа во овој преоден рок. Прво станува збор за две интернационалки кои доаѓаат од Босна и Херцеговина, Вукица Миќановиќ репрезентативка на БиХ која игра на позиција дефанзивен централен играч , а доаѓа од ЖФК Радник од Бјелина.
Второто интернационално засилување е Милица Татиќ, поранешна младинска репрезентативка на БиХ која игра на позиција крилен напаѓач , а доаѓа од ЖФК Фортуна Живице, Тузла. Битолчанката Стела Најдоска по двегодишна пауза ни се приклучи во тимот, таа со своето искуство и како играч и како Проф. по спорт ќе ни помогни за подигнување на атмосферата и натпреварувачкиот дух кај младите фудбалерки.
Четвртото засилување е младата и преспективна голманка Кристина Павлоска која доаѓа од ЖФК Љуботен. Со нејзиниот ангажман ја затвривме голманската позиција.
ВО досегашниот дел од преодниот рок успеавме да се донесиме четири квалитетни засилување, го подигнавме квлитетот и ја зголемивме конкуренцијата во тимот.Направивме добар договор со менаџерска агенција и успеавме да донесиме квалитетни играчи. Во преговори сме со уште неколку засилување и до крајот на преодниот рок се надеваме дека кај нас пристигнат нови засилувања. Топ гол станува сериозен проект , со амбизциозно раководство кое целиме на високи достигнувања. Изјави Кире Грбевски.
Сашо sent Today at 12:05 PM
Женскиот Фудбалски клуб“ Топ гол“ денес во Битола во бар “Манаки“ ги претстави новите засилувања кои се ангажираа во овој преоден рок.

Две интернационалки кои доаѓаат од Босна и Херцеговина, Вукица Миќановиќ репрезентативка на БиХ која игра на позиција дефанзивен централен играч, а доаѓа од ЖФК Радник од Бјелина. Второто интернационално засилување е Милица Татиќ, поранешна младинска репрезентативка на БиХ која игра на позиција крилен напаѓач, а доаѓа од ЖФК Фортуна Живице, Тузла.

Битолчанката Стела Најдоска по двегодишна пауза ни се приклучи во тимот, таа со своето искуство и како играч и како проф. по спорт ќе помогне за подигнување на атмосферата и натпреварувачкиот дух кај младите фудбалерки.

Четвртото засилување е младата и преспективна голманка Кристина Павлоска која доаѓа од ЖФК Љуботен, а со нејзиниот ангажман ја затвривме голманската позиција.

-Во досегашниот дел од преодниот рок успеавме да се донесиме четири квалитетни засилување, го подигнавме квлитетот и ја зголемивме конкуренцијата во тимот. Направивме добар договор со менаџерска агенција и успеавме да донесиме квалитетни играчи. Во преговори сме со уште неколку засилување и до крајот на преодниот рок се надеваме дека кај нас пристигнат нови засилувања. Топ гол станува сериозен проект, со амбизциозно раководство кое целиме на високи достигнувања. Изјави Кире Грбевски.

Евротип
Евротип
To Top