Новости

Фудбал

Ибра не е сериозно повреден, ќе паузира само неколку недели

Шведскиот aс Златан Ибрахимовиќ не е сериозно повреден. Ахиловата тетива е добро и Ибра има само повреда на мускул, а степенот на оштетување не е откриен. Италијанскиот гигант Милан не ги прецизираше условите на закрепнување, само рече дека во рок од десет дена ќе ја процени состојбата на играчот. Ибрахимовиќ може да биде надвор од теренот меѓу две недели два месеци, во зависност од степенот на оштетување на мускулите на потколеницата.

GOLD
To Top