Новости

Фудбал

Од декември фановите се враќаат на спортските борилишта во Англија

Британската влада донесе одлука за ублажување на дел од мерките во врска со присуството на спортски настани на отворено, а од 2 декември некои од спортските објекти, вклучително и фудбалските стадиони, ќе бидат отворени за гледачите. Планот е веќе одобрен, а вечерва премиерот Борис Џонсон ќе го објави во јавноста. Според планот, ова ќе се случи во т.н. Зона 1 и зона 2, кои ги опфаќаат областите каде ширењето на ковид-19 е најконтролирано. Стадионите од прва категорија ќе дозволат максимум 4.000 гледачи, додека оние од втората – до 2.000 гледачи. Во областите на зоната 3 спортските објекти ќе останат затворени. Според англиските медиуми, само два стадиона во Премиер лигата – оние на Брајтон и Саутемптон, влегуваат во зоната 1 и тие можат да дозволат максимален број од 4.000 поддржувачи.

GOLD
To Top