Новости

Фудбал

Прилепчанецот Златевски од Росоман се сели во Доминиканска Република

Младиот фудбалер Александар Златевски кариерата ќе ја продолжи во Доминиканска Република, каде ќе го носи дресот на Делфинес.

Офанзивниот играч за врска потекнува од прилепска Победа, а настапуваше уште за Питу Гули и Росоман.

Ова за него е прво меѓународно искуство и се одлучи кариерата да ја продолжи во егзотичната Доминиканска Репблика.

Златевски нема да биде единсвен Македонец, бидејќи за Делфинес веќе настапува Борче Сркески.

 

GOLD
To Top