Новости

Фудбал

Сејдини: Би било убаво земјата да функцинира како фудбалската репрезентација

Управниот одбор на Фудбалската федерација набрзо треба да одлучи што ќе се случува со селекторот, Игор Ангелоски кој има тековен
договор до крајот на годината. Бидејќи нашите најдoбри фудбалери направија историски успех токму под диригентскаат палка на Анегловски и обезбедија место на Европското првенство, јасно е дека тој треба да остане и понатаму на функцијата. Претседателот на ФФМ, Муамед Сејдини, во денешното интервју се обиде да ја долови неговата слика околу репрезентацијата. „Видете, јас бев уверен дека ние ќе се пласираме на ЕП. Јасно ми е што се се шпекулираше пред мечот со Косово. Па затоа велам да даде Господ и државата да функционира како репрезентацијата. Тие живеат и се однесуваат како браќа. Тие се големи професионалци“, изјави Сејдини.

GOLD
To Top