Новости

Кошарка

ГАЛЕРИЈА: Свечено отворање на Меѓународниот велигденски кошаркарски турнир во Битола

Кошаркарскиот клуб „МЛАДОСТ“-Битола додели две посебни признанија за посебен придонес во развојот на битолската кошарка на:

1. ЧЕДОМИР ЧИРО ПЕРИНЧИЌ, легендарно задарско крило, кој што во сезоната 1974/75 година со екипата на Задар играше во полуфиналето на Купот на европските прваци против екипата на Реал од Мадрид заедно со Џерџа, Чосиќ, Скроче, Јерак, Матуловиќ, Марцелиќ и други, предводени од тренерот Луцијан Валчиќ.

2. СТЕРУЛИ АНДОНОВСКИ, легендарен македонски играч и тренер на повеќе екипи во нашата држава и странство.
СТЕРУЛИ АНДОНОВСКИ, легендата на македонската кошарка ги поздрави присутните и го прогласи турнирот за отворен.

Настап на членовите од Асоцијацијата за Фолклор „ПЛЕТЕНКА“ од Битола.
Настап на членовите од Танцовиот спортски клуб „СТЕП-АП“ од Битола.

Кошаркарскиот клуб „МЛАДОСТ“-Битола во оваа прилика додели и БЛАГОДАРНИЦИ на поранешни кошаркари, кошаркарки, тренери и на поранешни кошаркарски работници кои ја прославија битолската кошарка во минатото.

– ПРВИОТ ТРЕНЕР НА КК „МЛАДОСТ“-БИТОЛА,
ДИМИТАР СЕКУЛОВСКИ
– НАУМ БАБУКА
– ЉУПЧО СТЕФАНОВСКИ
– МЕНЕЛА БАБУКА
– ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ
– ЗОРАН ПЕТКОВСКИ
– БЛАГА НЕШКОВСКА
– АНДРОНИКИ БИБОВСКА

GOLD
To Top