Новости

Останати

Јансруд победи на супервелсаломот во Санта Катарина

Кјетил Јансруд од Норвешка е победник на денешната трка во Супер-Џи во Санта Катерина, Италија. Јнсруд победи со време од 1.30,88 минути, додека зад него остана Ханес Рајхелт од Австрија со заостанување од 60 стотини.

Третото место му припадна на Доминик Парис од Италија, кој заостана 65 стотинки зад победникот.
Лидер во Светскиот куп е Хиршер од Австрија кој денеска беше очаен и финишираше на 47-тото место. Тој води во генералниот пласман во Светскиот куп со 633 поени, пред Јансруд кој има 482.

Евротип
Евротип
To Top