Новости

Останати

Битолчанецот Ристо Димитров Чурино ја пишува спортската историја на Оман во џудо

Светскиот ден на Џудото одржан за прв пат и во Султанатот Оман во организација на Џудо Клуб “ЧУРИН” од Битола и UFC GYM Oman, а под покровителство на Македонската Џудо Федерација и Светската Џудо Федерација.

Инаку, битолчанецот Ристо Димитров Чурино моментално работи како тренер во UFC GYM Oman, а тој ја почна програмата за џудо во Оман за прв пат.

Негов ученик е првиот Оманец кој зеде медал во џудо на натпреварување во Кувајт. Димитров вели дека ја пишуваат спортската историја на Оман и го шират македонското џудо на блискиот Исток.

Евротип
Евротип
To Top