Новости

Останати

Висока и убедлива победа на Пелистер Волеј над екипата Универзитет Тетово

Пелистер Волеј – Универзитет Тетово, 3:0 (25:09; 25:14; 25:19)

„Девојките одиграа максимално посветено и ништо не оставија на случајност. Иако доволни беа само два сета по победата од минатата среда во Тетово од 3:1, сепак остварена е максимална победа од 3:0 и Пелистер Волеј за прв пат од своето постоење, во третиот обид по ред е во 1/2 финале. На девојките им честитаме на победата и на големиот успех, а на публиката и благодариме од срце, особено на навивачката група Чкембари“, велат од клубот.

▶️ Сезона 2018/2019
▶️ 13.03.2019
▶️ КУП на Македонија
▶️ 1/4 финале (втор натпревар)
▶️ Пелистер Волеј – Универзитет Тетово
▶️ 3:0 (25:09; 25:14; 25:19)

GOLD
To Top