Новости

Останати

Доделени наградите „8 септември“ на АМС

По повод Денот на Независноста на нашава земја, денеска во Собранието на Република Македонија беше доделена државната наградата – „8 септември“ во областа на спортот.

Наградата за животно дело ја доби Иван Кочовски, кој со нашите шахисти забележа врвни резултати во повеќе меѓународни конкуренции.

Признанијата за посебен придонес во спортот завршија во рацете на: Ѓoкица Николовски (кајак), Ристо Магдинчев (ракомет). Петар Белистојаноски (карате) и Алкесандар Коцевски (пливање).

GOLD
To Top