Новости

Останати

Злато и сребро за младите џудисти од Битола

На државното првенство за пионери/ки организирано од Џудо Федеацијата на Македонија, Џудо клубот „Чурин“ од Битола освои едно злато и едно сребро од тројца натпреварувачи. Петар Петров е шампион во пионери до 38 кг, Дамјан Петкоски во пионери до 34 кг, а Софина Најданоска имаше одлични борби но не успеа да освои медал.

 

GOLD
To Top