Новости

Останати

Кипкорир и Перуниќиќ победија на маратонот во Охрид

Денес во Охрид беше одржан 31 Меѓународен меморијален атлетски маратон на кој настапија атлетичари од повеќе земји.

Во машка конкуренција победи Кипкорир Бивот од Кенија кој патеката ја претрча за 1:41:19 пред Тамаш Наѓ од Унгарија и Илир Прудани од Косово. Најдобар наш претставник беше Кокан Ајановски.

Во конкуренција на дамите, прва низ целта мина Слаѓана Перуниќиќ од Црна Гора пред Ана Суботиќ од Србија и нашата Адријана Поп Арсова.

Евротип
SNBROKER
To Top