Новости

Останати

Колку пари добија битолските клубови од Агенцијата за млади и спорт?

Агенцијата за млади и спорт јја објави листата со ваучерите за спортските клубови и други правни субјекти за 2020 година.

Од битолските спортски клубови најповеќе пари доби ракометниот клуб Еурофарм Пелистер доби 17.900.000 денари.

ФК „Пелистер“ од Агенцијата за млади и спорт доби 3 милиони денари, Женскиот фудбалски клуб „Топ гол“ добива 1 милион денари, „Атлетико“ 800 илјади денари.

Кошаркарскиот клуб „Пелистер“ добива 7,9 милиони денари, кугларскиот клуб „Хераклеа“ доби 550 илајди денари, Одбојкаркиот клуб „Пелистер Волеј“ 1,3 милиони денари.

На листата има и други клубови од Битола кои добија финансиска поддршка од државата.

Целата листа со ваучери за клубовите може да ја видите ТУКА.

GOLD
To Top