Новости

Останати

Македонија подготвена за ЕП во кајак слалом

Во коорганизација на Општина Карпош и Кајакарската федерација на Македонија, на 11 и 12 мај ќе се одржи Европското сениорско првенство во кајак – спуст. Ова првенство ќе се одржи по течението на реката Вардар во Карпош, на пределот од мостот „Обединети нации”, до старата Градска плажа во Градскиот парк.

На оваа голема спортска манифестација ќе настапат преку 200 натпреварувачи од 20 земји кои ќе учествуваат на кајакарскиот турнир.

Евротип
SNBROKER
To Top