Новости

Останати

Преку 20.000 луѓе ќе учествуваат на отворањето на ЗОИ во Пјонгчанг

Официјалната проба на Церемонијата на отворањето на зимската Олимпијада ќе се одржи во сабота на Олимпискиот стадион во Пјонгчанг од 20 часот по локално време, соопштија организаторите. На настанот се поканети 20 илјади луѓе, меѓу кои волонтерите на Игрите, жители на градот и официјални лица.

Гледачите ќе бидат обврзани да ја задржат во тајност програмата, забрането ќе биде снимање на делови од пробата или јавно прогласување на детали од неа .

Таквите дејствија можат да доведат до законски мерки против прекршителите од страна на организаторите.

Строго забрането е внесување на камери и фото апарати, а домаќините ќе го следат и користењето на мобилни телефони.

GOLD
To Top