Новости

Останати

Рекорден награден фонд за „Ју-ес опен 2019“

Организаторите на „Ју-ес опен“ објавија дека оваа година наградниот фонд на турнирот ќе биде рекорден. Вкупниот износ што ќе го поделат играчите е 57 милиони долари.

Победниците кај мажите и жените ќе заработат 3,85 милиони долари, што е за 50.000 повеќе од минатата година. Тенисерите кои ќе бидат елиминирани од првиот круг ќе освојат 58.000 долари.

Шампионите во парови ќе добијат по 740.000, а двојките кои нема да ја поминат првата рунда – по 17.000.

Наградниот фонд ќе биде највисок не само во историјата на „Ју-ес опен“, туку и во споредба со трите други Гренд-слем турнири.

Отвореното првенство на САД во тенис ќе започне на 26 август и ќе трае до 8 септември.

GOLD
To Top