Новости

Останати

Сем Грот добивал смртни закани од обложувачката мафија

Сем Грот, 180-ти на тениската АТП листа, пријавил дека тој и семејстово добиваат смртни закани.

Грот кој е познат по разорниот сервис и неофицијалниот светски рекорд за најбрз сервис, добивал закани од обложувачи кои губеле пари кога ќе ставеле одблог на наговте мечеви.

„Постојат ситуации кои ја минуваат секоја граница. Количината на навреди која ја добив…Такво нешто не можете да замислите. Лично би можел да се соочам со тоа , но кога заканите се однесуваат на моето семејство и мојата девојка, тоа е знак дека работите отишле предалеку“, рекол Грот, кој потоа го избришал својот профил на Facebook.

Грот рекол дека поразите најтешко тој ги поднесува, особено они неколку оваа сезона кој ги загубил во неизвесна завршница.

GOLD
To Top