Новости

Останати

(Фото+видео) Уште еден успех на Ристо Димитров Чурино

Битолскиот спортист, ММА борецот Ристо Димитров Чурино со уште еден голем меѓународен успех, овој пат во Кувајт. Освои второ место на едно од најголемите спортски збиднувања. Се натпреваруваше со сите појаси победи двајца, а изгуби од клупскиот колега кој има црн појас во категоријата до 70 килограми отворена за појаси.

„Денес во Кувајт на отворено Професионално Џиу Џицу првенство каде се натпреваруваа сите појаси против сите, победив син и лилав појас, а изгубив од мојот тимски колега Туфик, сребро за денес и заработивме 1000$, вели за Шеталиште Ристо Димитров Чурино.

Евротип
SNBROKER
To Top