Новости

Останати

(Фотогалерија) Пелистер Волеј е во 1/4 финале од КУП на Македонија

Пелистер Волеј – Македонија Макс
3:1 (21:25; 25:13; 25:13; 25:19)
Во преполната сала Јован Калаузи Пелистер Волеј демонстрираше моќ и имаше контрола над целиот натпревар.

Освен во првиот сет, во кој направија неколку грешки и дадоа лесни поени на противникот, се понатаму одеше како подмачкано.
Во вториот и третиот сет имаа тотална контрола и доминација, додека по малата криза во четвртиот сет, со серија на разорни сервиси на Пејовска направија пресврти и моќно го завршија овој натпревар во нивна полза.

Лидер во освоените поени денес беше  коректорката со освоени 17 поени.

Ања Ристевска 17
Ивана Белокозовска 14
Ева Трпеновска 14
Тамара Жабјановска 10
Ана Пејовска 9
Стефани Најдановска 4
Јана Василевска 1
Андреа Стојановска 1

GOLD
To Top