Новости

Останати

Битола има сериозно добри нови атлетски ѕвезди

На Националното првенство на младинци/ки, 24 – 25.06.2022 во Скопје нашите атлетичари блескаа.

– Наталија Чона на 100 метри, на 3то место, со личен рекорд од 13.22

– Христијан Котевски на 100 метри, освоено 3то место со личен рекорд и време 11.65 и второ место на 400 метри со време 52.98

– Стефан Туловиќ, освоено шесто место на 100 метри, со време 12.17

– Најмладиот учесник на натпреварот, десетгодишниот Илија Петровски, на 100 метри оствари одличен резултат од 17.47, и пред него претстои блескава иднина

На натпреварот со нив беше тренерот на АК Олимп, Вера Велјановска

Евротип
SNBROKER
To Top