Новости

Останати

Два лични рекорди на македонските атлетичари во Белград

Македонските атлетичари Дарио Ивановски и Јован Стојоски извојуваа победи, зачинети со државен односно личен рекорд на Атлетското првенство во сала, кое се одржа во Белград. Ивановски со нов државен рекорд триумфираше во дисциплината 1 500 метри, со време 3 минути, 45 минути и 46 секунди, додека Стојоски прв низ целта мина на 400 метри со време 48 секунди и 11 стотинки, што беше доволно за победа и личен рекорд. Од останатите македонски атлетичари кои настапија во Белград најблиску до медал беше Александар Танески, кој заврши четвртопласиран во спринтерската дициплина 60 метри.

GOLD
To Top