Новости

Останати

Златен медал за Оливера Наковска Бикова – таа е новата европска шампионка во стрелаштво со воздушен пиштол

Оливера Наковска Бикова е европска шампионка во стрелаштво со воздушен пиштол. Наковска Бикова го освои златото како најдобра на европското првенство кое се одржа во Хамар, Норвешка. Ова е уште еден гол успех за битолчанката, која во својата колекција има и олимписко злато.

Оливера беше единствена македонска натпреварувачка на Параолимписките игри во Токио, и го освои шестото место во финалето во дисциплината воздушен пиштол од 10 метри.

 

Евротип
SNBROKER
To Top