Новости

Останати

Организаторите на ЛОИ во март ќе одлучуваат за присуство на фанови на трибините

Организаторите на одложената Олимпијада во Токио мора да одлучат во февруари или март дали ризикот од коронавирусое е доволно мал за да им се овозможи на гледачите да присуствуваат на натпреварите во јули, изјави раководителот на организацискиот комитет Јоширо Мори.
Јапонската влада и Меѓународниот олимписки комитет во март минатата година одлучија да ги одложат Олимписките игри за јули 2021 година, поради глобалната пандемија.
Досега не е донесена одлука дали ќе се пуштаат гледачи во објектите за време на игрите. Сопствениците на билетите кои не сакаат да присуствуваат веќе аплицирале за враќање на средствата.
„Мислам дека ќе треба да донесеме многу тешка одлука во февруари или најдоцна во март“, рече претседателот на Организациониот одбор на Токио 2020 Јоширо Мори.

GOLD
To Top