Новости

Останати

Промовирани новите дресови на младите велосипедисти од Пелистер 15-Мај

Младите велосипедисти на велосипедскиот клуб од Битола, Пелистер 15-Мај, деновиве ја добија новата опрема, во која сакаат да го повторат ланскиот успех, кога беа најдобри во Македонија и имаа значајни успеси на трките кои се одржуваа во соседните земји.-Опремата е набавена од реномираниот производител на вело опрема “Долчини“ од Дупница, Бугарија, а новите дресови се од најновите материјали. Комплет дресовите кои се по цена од 120 евра, ги набавувме со помош на неколку пријатели на клубот, а секако сакам прво да му се заблагодарам на производителот кој иако и во Бугарија има посебни мерки на време ни ја испорача. Тука мора да го споменам и нашиот велосипедист Ристе Настевски и неговиот син Слободан кој помогнаа со финансиски средства, компанија “Ланкоп“. Се надевам дека за брзо време ќе дојдат и новите пет велосипеди, со кој ќе бидеме поконкурентни во трките, вели тренерот Африм Јусуфи.

GOLD
To Top