Новости

Останати

20 медали за „ЗАНШИН-ДО“ од Битола на меѓународниот турнир во карате во Скопје

На 14.10.2017 год ( сабота) во спортската сала „Скопје“ во Автокоманда Скопје се одржа меморијален традиционален меѓународен турнир во карате каде карате клубот „ЗАНШИН-ДО“ од Битола се закити со 5 злата, 3 сребра и 12 бронзи.  А на вкупен пласман беше трето пласиран клуб по постиганти резултати.

Со злато се закитија: Ана Момоковска, Атанасија Момоковска и Марија Момоковска во ката тим девојчина 2010 и помлади, Емилија Илковска, Александар Божиновски и Димитар Петковски  во дисциплина кати тим момчиња 2008/09 год. Марија Марковска во дисциплината ката поединечно жени 2005 год. Стефан Димовски Чонтев во дисциплината ката поединечно мажи 2004 год и Ѓоревска Симона во дисциплината ката поединечно жени во сениорска конкуренција. Со сребрен медал се закитија: Атанасија Момоковска во дисциплината ката поединечно девојчина 2010 и помлади, Ана Димовска Чонтева во дисциплината ката поединечно  девојчина 2008/09 год.  И Пројковска Бисера во дисциплината ката поединечно 2006 год. Со бронзен медал се закитија: Мартин Наумовски , Евгенија  Митревски и Алиловска Леона во дисциплината ката тим девојчина 2008/09 год. Мартин Наумовски. Евгенија Наумовска и Ана Димовска Чонтева во дисциплината ката тим 2008/09 год. Костојчиновска Ана, Лука Груевски и Михаил Стефановски во дисциплината  ката тим момчиња 2006/ 07 год.  Димитар Петковски во дисциплината  ката поединечно момчиња 2010 год. И помлади,  Мартина Михајловска во дисциплината ката поединечно девојчина 2010 и помлади, Евгенија Наумовска во дисциплината ката поединечно девојчина 2009 год. Мартин Наумовски во дисциплината ката поединечно момчиња 2009 год. Михаил Стефановски во дисциплината ката поединечно момчиња 2009 год. Евгенија Митревски во дисциплината ката поединечно девојчина  2008 год.  Ана Костојчиновска во дисциплината ката поединечно девојчина 2007 год. Лука Груевски во дисциплината ката поединечно момчиња 2007 год. И Стефанија Петковска во дисциплината ката поединечно жени во кадетска  конкуренција. На овој куп карате клуб „             ЗАНШИН-ДО “ –Битола  на  вкупниот пласман беше трето пласиран клуб по постиганти резултати. Горда сум како тренер, ова е голем успех за нас како клуб и за Битола. Во иднина очекувам уште подобри резултати.

Евротип
Евротип
To Top