Новости

Ракомет

Пелистер Ветерани втори на Меморијален Меѓународен турнир за ветерани „Таста-Лара“ во Прилеп

За Пелистер Ветерани настапија: Кире Поповски, Златко Димитровски , Ице Дамјановски, Игор Николовски , Горан Андоновски , Кире Атанасовски , Миленце , Зоран Атанасовски и други додека тренер на екипата беше добро познатиот Цане Крстевски .
Во тимот на Македонија млади ветерани продефилираа имиња како : Наумче Мојсовски, Ванчо Димовски, Бранко Ангеловски, Раде Стојановиќ, Гоце Макалоски, Стевче Алушовски, Александар Јовиќ, Лазо Мајнов, Гоце Макалоски и уште неколку други а тренери на екипата беа  Илија Темелковски и Андон Бошковски.

Уживајте во дел од финалната атмосфера на која пелистеровите ветерани не му се предаваа на надалеку помладите противници кои до пред неколку години беа активни ракометари .
Фото: Димитар Петковски/РК Пелистер

GOLD
To Top