Новости

Ракомет

Познати 24-те учесници на ЕП, присутни сите поранешни ЈУ-републики

Македонија обезбеди пласман на своето шесто Европско првенство во историјата. Претходно настапивме на првенствата во 1998, 2012, 2014, 2016 и 2018 година.

Сите учесници на Европското првенство 2020:
МАКЕДОНИЈА
Австрија
Белорусија
Босна и Херцеговина
Хрватска
Чешка
Данска
Франција
Германија
Унгарија
Исланд
Летонија
Црна Гора
Холандија
Норвешка
Полска
Португалија
Русија
Србија
Словенија
Шпанија
Шведска
Швајцарија
Украина

Ждрепката за Европското првенство во Австрија, Норвешка и Шведска, ќе се одржи на 28 јуни во Виена.

GOLD
To Top