Новости

Ракомет

Хансен МВП на Мундијалот

Капитенот на данската ракометна репрезентација, Микел Хансен, е прогласен за најдобар ракометар на Светското првенство. 31-годишниот Данец го заврши Мундијалот и како најдобар стрелец, со што беше вистински лидер на неговата репрезентација на патот кон првото светско злато.

Освен Хансен, од селкцијата на Данска доаѓаат и најдобриот голман, Никлас Ландин, како и најдобриот среден бек, Расмус Лауге.

Капитенот на данската ракометна репрезентација, Микел Хансен, е прогласен за најдобар ракометар на Светското првенство. 31-годишниот Данец го заврши Мундијалот и како најдобар стрелец, со што беше вистински лидер на неговата репрезентација на патот кон првото светско злато.

Освен Хансен, од селкцијата на Данска доаѓаат и најдобриот голман, Никлас Ландин, како и најдобриот среден бек, Расмус Лауге.

GOLD
To Top