Новости

Ракомет

После Чешка се откажа и САД – Швајцарија влегува како втора резерва на СП во Египет

Откако после откажувањето на Чешка, Македонија влезе на најзиното место на СП во Египет, уште една репрезентација се откажа од настапот на Мундијалот. Заради голем број позитивни на Ковид 19 и репрезентацијата на САД се откажа од настап на СП во Египет 2021.

Втора на списокот замени, по нашата репрезентација е селекцијата на Швајцарија која влегува на местото на САД.

Швајцарија ќе биде во група со Франција, Австрија и Норвешка.

СН Брокер
To Top