Новости

Uncategorized

Кондовски оствари средба со најголемиот производител на брашно и бели пецива „Жито Битола“

Кандидатот за градоначалник на Битола, Христо Кондовски оствари средба со Вецко Котевски најголемиот производител на брашно и бели печива во земјава „Жито Битола“.

Ангромаркетинг механизација, Подружница Жито Битола произведува по 100 тони брашно дневно, има широк асортиман производи и врвен квалитет.

„Честитки за Вецко Котевски кој го врати брендот “Жито Битола” на битолчани !
Нему, како и на голем број други битолски стопанственици, потребна им е поддршката од локалната самоуправа за проширување на производствените капацитети и нови вработувања. Основен предуслов за тоа е донесување на нов Детален урбанистички план за овој дел од Битола !
Општината може да игра значајна улога во економскиот раст и развој на Битола“ – истакна Кондовски.

Евротип
Евротип
To Top