Новости

Uncategorized

Пет причини зошто не треба да го откривате вашето минато пред вашето ново момче!

1. Ќе ја намалите неговата фантазија. До сега сте биле мистерија, а веќе почнувате да станувате отворена кутија. Пертнерот ќе делува незаинтересирано бидејќи повеќе нема да му бидете интригантна.

2. Ќе го натерате да се прашува која сте вие! Таа од некогаш или сега? Ќе направи погрешна слика за вас, врз основа на преработени информации кои колку и да сакате веродостојно да ги прераскажете, нема да ги доловите во целост.

3. Тој ја гледа само лошата ,,вие” од некогаш. Не мора да мј кажувате колку тоа понекогаш знаете да сте ѓаволче.

4. Споменување на бившиот. Ова не треба ни да се помисли. Нема потреба од споредби, затоа што верувајте Тој така го разбира тоа.

5. Не мора да го споменувате вашето минато, за тој да знае која сте. Појасната слика за вас, објаснете му ја преку постапки кои сте ги правеле и тогаш, но и сега. Сепак, не претерувајте, ако тоа некогаш било грешка која константно се повторувала.

Од минатото стекнуваме искуства, а постојаното оживување на спомените, може да не направи тажни денес зашто не сме сега таму или пак конфузни зошто нештата не се случуваат исто лесно како тогаш.

Денес е денес, а вчера… Вчера помина одамна!

Евротип
Евротип
To Top