Новости

Uncategorized

Утре во Скопје доаѓа тим истражители – Ќе ги прибираат ДНК анализите на роднините на загинатите

Утре во Скопје пристигнуваат тим истражители од Бугарија кои треба да ги добијат ДНК анализите на роднините кои ги собираше Судска медицина во Скопје. Овие анализи ќе се вкрстат со податоците добиени од телата пронајдени во автобусот.

Откако ќе бидат идентификувани, тие ќе бидат ослободени за да може да се вратат во Македонија и достоинствено да бидат погребани. Овој процес се очекува да трае неколку дена.

Евротип
SNBROKER
To Top