Новости

Uncategorized

Само за Велигден домачици!

Ко ќе видиш, за креативците Велики Четврток е единствениО ден ко ќе не се глупират само тие (во креативна смилса), туку и цел свет околу нив. Тој е единствен ден каде ,,домачиците” класично си ги пласират јајцата на социјалните мрежи и се фалат со нивната имагинација!

Во други деној, овие првиве шо и во бош ситуации им доаѓа да измислат нешто и да дизајнираат, креираат и создадат, се апсолутно разбрани као ,,Несватените”! Продават пуфки, се глупираат… На Велики Четврток или пак на други празници кои се поврзани со вакви иновативни дејности, се си е тоа најнормално и претераниот кичерај е разбран како:,,…е алал да и е! Како и текнало! Значи права домаќинка!” (Збораме конкретно за овие со јајцата шо се испонасликаја) Не! Не е баш домаќинка ако само успеала јајцата да ги вароса, набој и наконти! (Да не се разбериме погрешно и д не иди до лутачки од сите страни, чест на сиклучоците фала Богу) Не е баш сјајна и вешта жена оти само тој ден знаат да зрачат и да се испуфкат низ корзо со количките, накитите и кармините! Другите деној се вришти, се црека и црка, се лај и плука по бракот, мажот, децата, пријателите и животот!

Не е баш домаќинката жена само за еден ден! Не тоа сториТО за на инстаграм ви го оправдува табиетО, неспоразумО и лудилото и ѓаолштјлукО во умО! Си сака нон стоп бате средина! Права линија и вистинска дама! Не се лажете со јајцата! Сите ,,ги имаат” ако не се сликани и постирани! А сега, ај курдисајте ги новите патики и изгазете ги плочките на Широк Сокак. За многу години велигденски кабадајчарчиња и стандард предлог како и за секоја година, како вистински христијани наполнете ги кафаните и гледајте да се прејадите и препиете! М? В црква? Ауу и таму ќе треба! Кизнеј како да речиш!

Евротип
SNBROKER
To Top